وضعیت بورس عادی نیست/ بانکها به کمک بورس میآیند؟
جارستان به نقل از تیک؛ شاخص بورس دیروز روندی نزولی داشت و بیش از ۴۳ هزار واحد کاهش یافت.معاملات دیروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس با۴۳ هزا رو ۳۸۳ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۵۷۲ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز با
جارستان به نقل از تیک؛ شاخص بورس دیروز روندی نزولی داشت و بیش از ۴۳ هزار واحد کاهش یافت.
معاملات دیروز بازار سرمایه در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس با۴۳ هزا رو ۳۸۳ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۵۷۲ هزار واحد را ثبت کرد.
شاخص کل با معیار هم وزن نیز با ۴۷۳۶ واحد کاهش در رقم ۴۰۷ هزار و ۷۳۲ واحد ایستاد.
معامله گران این بازار ۵۱۹ هزار معامله به ارزش ۶۱ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال انجام دادند.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری غدیر، معدنی وصنعتی گل گهر، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند و پالایش نفت اصفهان، ایران خودرو، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران ، بانک ملت، تامین سرمایه امین، و بانک تجارت نمادهای پر ببیننده این بازار بودند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس نیز با ۲۵۱ واحد کاهش به رقم ۱۷ هزار و ۹۵۰ هزار واحد رسیدو معامله گران این بازار ۳۳۹ هزار معامله انجام دادند که ۲۸ هزار و ۸۲۷ میلیارد ریال ارزش داشت.
بورس اما فردا به کدام سمت میرود؟
محمدرضا آرام بنیار در تحلیل وضعیت شاخص گفت:دلیل ریزش شاخص این است که بسیاری از افراد هنوز به این اعتقاد نرسیدند که بازار توسط دولت در حال حمایت است .
وی تاکید کرد: بالاخره در طول چند ماه بورس با روندی افزایشی روبرو بوده است و بسیاری انتظار این را دارند که آن رونق با همان شدت و حدت قبلی تداوم داشته باشد. دراین شرایط به تدریج که افراد خسته میشوند چرا که بیشتر از این توانایی ریسک و زیان را ندارند و در نتیجه تلاش میکنند از بازارخارج شوند و همین تلاش باعث میشود کفهای قیمتی جدید در سهم رقم بخورد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این چنین است که در عین با ارزش بودن سهام قیمت ها در وضعیت کاهشی قرار گیرند.
او ادامه داد: واقعیت این است که هم در شرایط افزایش و هم در شرایط کاهش، پتانسیل اقتصاد ما این نیست که اجازه رشد ۵ درصدی یا کاهش ۵ درصدی مداوم را بدهد. به نظرم لازم است هم حجم معاملات و هم حجم مبنا را افزایش بدهیم و در کنار این تصمیم دامنه نوسان را نیز کاهش دهیم.
او در توضیح این مطلب ادامه داد: این که یک سهمی پنج روز منفی باشد و تقریبا با تعداد کمی معامله ارزشش بیش از ۳۰ درصد کاهش پیدا کند، انگیزهای برای خروج هر چه زودتر و بیشتر افراد میشود.
وی گفت: افزایش حجم مبنا سبب میشود افراد شتاب زده و هیجان زده اقدام به فروش نکنند.. حجم مبنا باید حداقل دو تا سه برابر بشود و دامنه نوسان به حدود نهایتا دو درصد همان برگردد.
این کارشناس گفت: در شرایط کنونی عنصرهای هیجانی و روانی بازار را تحت تاثیر قرار داده است و بهترین اقدام برای برون رفت از این شرایط ایجاد محدودیت و استفاده از ابزارهای حمایتی است.
وی در پاسخ به این سئوال به فردا بورس چه میشود؟ گفت: بهتر است بگوییم فرداها بورس چه خواهد بود. یک جوابش این است که شاخص با فراز و نشیب روبروست. واقعیت این است که اگر بورس ممتد مثبت باشد یا ممتد منفی باشد از لحاظ طبیعی دچار نقصان است. الان که بیش از یک ماه است که شاخص منفی است یعنی دچار مشکل است. بورس باید در روزهایی مثبت باشد و در روزهایی منفی.
وی گفت:به نظر میرسد که انتشار گزارشهای شرکتهای روشن میکند که افراد چه دارایی را با چه قیمتی به فروش میرسانند.
وی در جواب این پرسش که لغو ممنوعیت سرمایه گزاری بانک ها در بورس در نهایت چه تاثیری بر این بازار میگذارد؟نیز گفت: این تصمیم بسیار درستی بوده است. الان دیگر در دنیا چنین ممنوعیتی نیست. همین الان بانکها مالک شرکتهای سهامدار خیلی بزرگ هستند و میتوانند خودشان هم چه در نقش سرمایه گذار و البته در نقش بازارگردان فعال باشند. اگر بانک ها با ورود مناسبشان به بازار و بازارگردانی از سهام و دارایی هایشان حمایت نکنند، عملا بخش عمده ای از درآمدها و بخش عمدهای از سرمایه هاشان را از دست میدهند.
او تاکید کرد: از این رو اینکه بعضا میگویند که اگر بانک ها به بازار سرمایه ورود پیدا کنند ،قدرت وام دهی کاهش پیدا میکند، درست نیست. ورود بانک ها به بازار سرمایه باعث میشود نقدشوندگی بازار افزایش پیدا کند چون بخشی از دراییهای بورسی متعلق به بانکهاست
برچسب ها :بازار سهام، اقتصادی، شاخص بورس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰